Reizen door Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Erik-Jan Wiltink - WaarBenJij.nu Reizen door Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Erik-Jan Wiltink - WaarBenJij.nu

Reizen door Nieuw Zeeland

Door: erikjanwiltink

Blijf op de hoogte en volg Erik-Jan

08 December 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallo Allemaal,

Ik heb toch maar een Waarbenjij.nu aangemaakt omdat ik binnen enkele dagen naar het Zuidereiland vertrek!
In het begin van mijn stage dacht ik nog dat ik het overbodig was omdat ik de meeste tijd toch maar op stage zit en er dan niet veel te beleven valt.
Natuurlijk enorm dom want in NZ is altijd wat te beleven. Sinds dat ik hier ben heb ik al enorm veel gezien van het Noordereiland! Mooie weekendtrips om nooit te vergeten.
Om toch maar even een idee te geven hierbij een kort overzicht:
- Waitomo Caves: Blackwaterraften in de caves was een mooie ervaring. Abseilen, ondergrondse watervallen beklimmen en dobberen in het water kijkend naar de duizenden lichtgevende ‘glowworms’. Mijn eerste trip was zeker een mooi begin.
- Northland: In dit weekend hebben we ook enorm veel gezien. De grootste boom van NZ; Tane Mahuta was indrukwekkend (14m omtrek). Daarna een bezoek gebracht aan Cape Reinga, helemaal in het noorden van NZ: Niet alleen kon je daar de Tasmanzee en de Grote Oceaan zien samenkomen, ook het landschap was prachtig.
- Rotorua: Weer een totaal andere omgeving als de vorige weekendtrips.
In de Thermal Village (Whakarewarewa) krijg de vulkanische kant van NZ te zien. We kregen een rondleiding door een dorpje met veel natuurlijke warmwaterbronnen, bubbelend modder en een hele boel stoom. Erg indrukwekkend. Verder veel geleerd van de Maori cultuur en de haka geleerd!
Dat weekend ook nog geraft wat erg gaaf was. Ik had het wel eens eerder gedaan maar lang niet zo heftig als nu!
- Sydney: Dit was toch wel 1 van mn mooiste trips. Samen met 6 anderen naar Sydney gevlogen waar we in 3/4 dagen enorm veel gezien hebben. De indrukwekkende Blue Mountains en de prachtige stranden waren zeker de moeite waard. Verder de stad verkennen door rond te varen met de ferry, door de stad slenteren en s ’avonds een heerlijk diner aan het water met de prachtige city-skyline als achtergrond. Weer: Alle dagen zon en 30 graden.
- Whanganui: Dit was eigenlijk het enige weekend dat het weer niet mee zat.
We gingen een halve dag kayakken dus was dit wel een beetje jammer.
Aan de andere kant heeft kajakken in de regen ook zn charme: Toch weer een ervaring rijker. Onderweg nog van prachige uitzichten en watervallen genoten maar dat is eigenlijk bijna elk weekend ;).
- Diving in Poor Knight Islands: Dit was een onvergetelijke ervaring!
We hadden een geweldige duikorganisatie: Professioneel en ideaal om je eerste duik te doen (zoals ik). Met de eerste duik s’morgens was het nog een beetje winderig en bewolkt maar ondanks dat prachtige vissen gezien.
s’Middags scheen de zon en was het windstil waardoor we op de best mogelijke plek konden duiken. Het water was glashelder met 10 meter zicht. Hele scholen vis van allerlei soorten zwommen overal om je heen! Ook de zeebodem was prachtig en sommige van ons zagen zelfs een schildpad een zeehond of een pijlstaartrog.
Ik hoop dat dit beetje een idee geeft van wat ik hier allemaal gezien heb. Behoorlijk lastig om zoveel mooie ervaringen kort samen te vatten.
Stage:
O ja, ik loop ook nog stage. Bijna vergeten.
Zonder gein; Mijn stage is super!
Om eerlijk te zijn verwachte ik er niet veel van omdat mijn engels niet echt om over naar huis te schrijven is. Maar het valt allemaal erg mee. Ik heb het enorm druk op mn werk dus de weken vliegen voorbij. Ook de projecten die ik moet doen zijn erg uitdagend en belangrijk voor het bedrijf. Mijn baas is relaxt en er hangt een relaxte sfeer op de afdeling. Oftewel: Alles is relaxt. Nadat ik terugkom van mijn trip moet/mag ik nog zo’n 6 weken stagelopen voordat ik weer op reis ga (kan niet op).
Morgen vertrek ik met Janwillem Bulten naar het Zuidereiland om 3 weken rond te trekken. Hier hebben we natuurlijk enorm veel zin in en om jullie een beetje op de hoogte te houden zullen we om de zoveel tijd een verslag schrijven. Jullie horen van ons.

Groeten,
Erik-Jan en Janwillem

• 07 December 2011 - 19:44

Marieke Wiltink:

Ga alles natuurlijk lezen als een je fanatiekste fans en sponsor!

• 12 December 2011 - 13:34

Everdien Lensink:

Hallo heren,

leuk om te lezen hoe jullie rondreis er uit ziet!
    Graag feliciteer wij Jan- Willem met de verjaardag van Elena.
    Jullie hebben daar zeker wel een gebakje voor gehaald...
    Fijne en goede dagen toegewenst daar.
    Groet Bart Everdien en Yemima en Josua